PROFILE TONEXCEL

Latar Belakang Syarikat Tone Excel


Tone Excel Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 2009 untuk menceburi industri mudah alih di Malaysia. Tone Excel mempunyai kekuatan dari segi pengalaman dan kepakaran dari skim pelindungan insuran, pemasaran rangkaian dan perkhidmatan kewangan telah merumuskan satu formula saluran dan strategi baru demi memperolehi hasil yang memberansangkan.

Pada 10 Februari 2010, Tone Excel Sdn Bhd dan TuneTalk menandatangani perjanjian untuk menyediakan peluang kepada pengguna telefon mudah alih Malaysia mencapai kebebasan kewangan.

Ketua Pegawai Eksekutif Tune Talk, Jason Lo menyaksikan Pengerusi Tone Excel, Syed Kamaruzaman menandatangi surat perjanjian.
Ketua Pegawai Ensekutif Tune Talk, Jason Lo bergambar dengan Pengerusi Tone Excel, Syed Kamaruzaman sambil memegang replika simkad Tone Excel.
Sila baca lanjutan latar belakang Tune Talk di bawah.Latar Belakang Syarikat Tunetalk

Sedikit perkongsian latar belakang syarikat Tunetalk.com kepada anda sebagai pengenalan.
Syarikat Tunetalk adalah pembekal satu-satunya perkhidmatan telekomunikasi 010 di Malaysia. Tunetalk telah ditubuhkan pada 19 Ogos 2009. Demi mengukuhkan kekuatan syarikat maka ia telah menjalin kerjasama dengan Celcom (M) Bhd di mana perbincangan telah dimulakan sejak December 2008 lagi.
Pemegang saham Tunetalk
  • 38% saham dipegang oleh Celcom (M) Bhd.
  • 35.7% dipegang oleh Tune Venture Sdn. Bhd. dan selebihnya oleh Dato' Sri Kalamullah Hassan, Lim Kim Onn, Jason Lo, Gurtaj Singh Padda dan Mark Lankester. - Dalam 35.7% saham yang dipegang oleh Venture Sdn. Bhd. itu 70% daripadanya dimiliki oleh Tony Fernandes dan Dato' Kalamullah Hassan.
Pakej dan kelebihan Tunetalk
  • Liputan jaringan yang luas kerana menggunakan kemudahan Celcom.
  • Insurance eTiqa (PA) bernilai RM100,000.
  • Anda boleh menukar nombor TANPA menukar SIMKad pada bila-bila masa.
  • Peluang untuk memenangi tiker Air Asia secara PERCUMA
  • dan lain-lain.. 

Buat pengetahuan anda Tunetalk sebenarnya dikelali sebagai MVNO ( Mobile Virtual Network Operator ) yang tiada lesen frekuensi radio tersendiri, tiada sebarang sokongan infra struktur seperti network cabin dan juga stesen pemancar. Ia menumpang syarikat telekomunikasi sedia ada yang juga dipanggil sebagai MNO (Mobile Network Operator)
Kaedah seperti ini telah lama dipraktikkan di United Kingdon di mana ia telah menjadi satu penyedia Perkhidmatan Telekomunikasi Komersial yang berjaya seperti Virgin Mobile UK yang telah dilancarkan pada tahun 1999. 
Untuk menghubungi syarikat Tunetalk anda boleh terus menghubungi Tunetalk Careline di 010-500 1333